Daca crezi ca esti sanatos sau nu, ai intotdeauna dreptate!

Meniu

Ioan Mudura

Tel: 0744 618 042
Skype: ioan.mudura
Email:
ioanmudura@yahoo.com

Despre Imunitate

Viata --- vazuta altfel !...

Avem in fata
Cea mai interesanta forma de a intelege si trata Starea de sanatate
«I m u n i t a t e »


    Despre imunitate. . .

Din punct de vedere biologic, imunitatea este starea de echilibru a organismelor multicelulare, care raspund in mod adecvat in caz de infectie sau boala. Totodata, sistemul imunitar presupune si toleranta crescuta astfel incat sa se evite reactiile alergice sau afectiunile autoimune.

Sistemul imunitar este un sistem complex, alcatuit din mai multe elemente ca Timusul, Maduva osoasa, Ganglionii limfatici, Splina, Amigdalele, Sistemul GALT, Placile Peyer, Sistemul BALT

Sistemul imunitar este cel care ne apara de orice atac venit din partea microbilor si diferitelor organisme infectioase, fie ca este vorba despre germeni, bacterii, virusuri, paraziti, celule maligne sau chiar organe si tesuturi transplantate. Si, per ansamblu, face o treaba foarte buna. Dar exista si cazuri in care da gres, fiind invins de una sau mai multe substante straine sau periculoase. Rezultatul? Ne imbolnavim.

Sistemul imunitar este exact asa cum spune si numele - un sistem si nu o singura entitate. Iar pentru a functiona bine, are nevoie de echilibru si armonie.

Factori ca, dieta, exercitiile fizice, varsta, stresul psihologic si alti factori influenteaza raspunsul imun al organismului. exista numeroase dovezi privind modul in care acesti factori influenteaza buna functionare a sistemului imunitar.

Este important sa retinem ca adoptarea unui stil de viata sanatos inseamna o imunitate eficienta. In cazul deprimarii sistemului imun, pot fi utile anumite suplimente alimentare - acizi grasi esentiali din seminte de in, canepa, peste, nuci, vitamine - A, B2, B6, C, D, E, antioxidanti, preparate din plante sau probiotice.

Insa nu intotdeauna sistemul imunitar functioneaza perfect, de aceea il putem "ajuta", stimuland imunitatea, pe langa folosirea unor suplimente alimentare speciale si prin adoptarea unui stil de viata sanatos, avem posibilitatea de contribui substantial la echilibrarea imunitatii utilizand "echilibrarea energetica". Iata tot ce trebuie sa stii despre cresterea imunitatii.

Un aport alimentar echilibrat este foarte important pentru buna functionare a sistemului de aparare al organismului, insa, niciun aliment, nicio vitamina sau alt tip substanta, nu ofera garantia unei protectii totale,

Energia universala este accesibila oricui. Nu trebuie sa fii medium sau sa fi absolvit vreo facultate. E la fel de simplu ca invatarea faptului ca, in orice moment, scanteia divina este in noi si cu noi, ca sa ne ajute si sa ne calauzeasca. Tot ce trebuie sa facem este s-o acceptam.

Ca de fiecare data - atitudinea - are o mare influenta/importanta. Nu trebuie sa spui cã nu ai timp sau nu ai bani pentru a avea un stil de viata sanatos care sa-ti aducã relaxare, dragoste de vita si atitudine pozitivã.

Pentru mai multe informatii clic aici,

"Nimic nu este mai scump decît o şansă ratată."
H.Jackson BROWN Jr.

Copyright © Ioan Mudura - Viata vazuta altfel - 2021. All Rights Reserved.