Daca crezi ca esti sanatos sau nu, ai intotdeauna dreptate!

Meniu

Ioan Mudura

Tel: 0744 618 042
Skype: ioan.mudura
Email:
ioanmudura@yahoo.com

Tehnica de baza

Viata --- vazuta altfel!...

Ai ocazia sa-ti implinesti visele......!

Tehnica de baza pentru ProiectST

Tehnica de baza se refera la modul in care se practica tapping-EFT de catre cei interesati. Tapping EFT-UL este un tratament fara pastile sau alte tratamente care va creia "echilibrare energetica" redand corpului linistea, prin deblocrea circuitelor energetice, anihilarea emotiilor negative din amintirile dureroase din evenimentele trecute. Puteti sa va informati aici despre aceasta tehnica si cum se foloseste.

Se stie ca dezechilibrele energetice au efecte negative profunde asupra corpului fizic si corpului mental, iar corectarea acestora, se realizeaza prin tapping repetat (batai usoare) cu varful degetelor in anumite puncte(capete de meridian). Aceste batai repetate cam de 5-9 ori pot fi numite tapare, batai, ciocanituri sau TAPPING. Uneori reechilibrarea fizica/emotionala poate sa apara rapid, alteori dupa cateva sedinte de Tapping iar in cazul fenomenelor mai complexe este nevoie de studii de specialitate.

Deci tehnica de baza ofera fiecarei persoane, posibilitatea de a practica Tapping-ul. Orice noutate este intampinata la inceput cu scepticism dar dupa cateva incercari cu rezultate pozitive, sunt sigur ca metoda va fi apreciata si chiar va recomand sa o aplicati in toate cazurile; nu aveti nimic de pierdut, ci de castigat.

Reteta de baza

O data memorata, Reteta de Baza devine un prieten de-o viata! Ea poate fi aplicata la o lista aproape nesfarsita de probleme fizice si emotionale si ofera rezolvare la majoritatea dintre ele.

Reteta de Baza are 5 pasi succinti si este usor de invatat cu cateva repetari. Odata memorata, fiecare runda dureza aproximativ 30 de secunde. Bine-nteles, e nevoie de practica, dar dupa cateva incercari tot procesul devine familiar si il puteti face chiar in somn (milioane de oameni fac asta deja, chiar si copii). Veti avea la indemna dupa aceea un instrument pe care sa-l folositi toata viata.

Reteta de Baza se foloseste pentru fiecare problema fizica, emotionala sau de performanta sportiva. Nu conteaza cat de mica sau de mare este problema, cat de complicata sau imposibila pare. Aceeasi Retata de baza se foloseste pentru toate. Cu timpul si cu experienta se poate folosi in feluri mai sofisticate, dar procesul ramane acelasi.

Pornind de la afirmatia de baza:

"Cauza tuturor afectiunilor/emotiilor negative este existenta unei intreruperi/blocaje in sistemul energetic al corpului"

Cei 5 pasi ai retetei de Baza

1. Identificarea Problemei

2. Testarea intensitatii initiale:

3. Pregatirea:

4. Secventa:

5. Testeaza intensitatea din nou.

Asta este toata reteta.

Va aduceti aminte afirmatia de baza?

Pentru detalii .. clic aici,

Memorizarea tehnicii este usoara. Reteta de baza are 4 parti din care 2 sunt identice:

  1. Textul - afirmatia problemei
  2. Taparea punctelor de cap meridian
  3. Procedura - Procedura de balansare a creierului = Procedura Gammut 9
  4. Taparea punctelor de cap meridian

1. Textul - afirmatia problemei

Afirmarea problemei pregateste corpul energetic pentru deblocarea canalelor. Afirmatia problemei, este compusa din doua parti:

  • Textul - partea verbala, care va fi rostita de trei ori.
  • Taparea - concomitent, se tapeaza Punctul Karate (PK)

Pentru detalii .. clic aici,

2. Taparea punctelor de cap meridian

Aceasta faza implica taparea, batai usoare cu doua-trei degete, cam de 7 ori (intre 5 si 9 sau cum simtiti dumneavoastra ca va este benefic pentru subiect) a fiecarui punct de meridian indicat (vezi fig 3). Aceste batai usoare echilibreaza energia pe meridianele respective. Utilizati indexul si degetul mijlociu si daca doriti si inelarul, apasind clar,solid cu virful degetelor dar fara sa raniti sau sa creati vinatai. Nu conteaza ce parte a corpului folositi si nu conteaza daca nu respectati succesiunea indicata-

Punctele de tapare sunt: IS, LO, SO, SN, B, C, SB, SP, IM, VC.

Pentru detalii .. clic aici,

Site Shansa clic aici,

3. Procedura Gammut 9-

Aceasta procedura este, probabil, cea mai bizara in EFT. Scopul acesteia este de echilibra creierul, cele doua parti ale lui partea stinga si partea dreapta. Acest lucru se intampla prin intermediul miscarii ochilor, a cantatului (murmuratului unei melodi) si a numaratului. Prin miscarea ochilor anumite parti ale creierului sunt stimulate.

De asemenea, in partea dreapta a creierului (partea creativa) este activata atunci cand inganam un cantec si partea stinga este activata atunci cind numaram. Procedura gammut dureaza cam 10 secunde. In tot timpul acestui proces se preseaza prin batai usoare punctul de gammut care se afla intre degetul inelar si degetul mic, pe spatele palmei (vezi fig 5).

Pentru detalii ..............

Pentru detalii .. clic aici,

4. Se repeta - Taparea punctelor de cap meridian

Procente de realizare

Este necesar sa intelegem ca in cazul in care mai multe aspecte sunt legate de problemele emotionale, s-ar putea sa nu observam o reducere a simptoamelor, pana cind toate aspectele vor fi reduse la 0. Daca, de exemplu, dumneavoastra aveti simultan dureri de cap, durere de dinti si dureri de stomac, nu va veti simti sanatos pana cand toate cele 3 dureri au disparut. La fel este si cu problemele emotionale care contin diferite aspecte. Pana cind toate aspectele nu au plecat s-ar putea sa nu va simititi mai bine, chiar daca ati avut grija de 1 sau mai multe aspecte. De cele mai multe ori se rezolva. Dar pentru acel procent de 20% va rog sa fiti persistent pentru ca merita.

Fiind incepator in EFT s-ar putea ca din lipsa de experienta sa nu puteti identifica cu usurinta aspectele. Nu va ingrijorati pentru ca este o parte din dumneavoastra care le cunoaste foarte bine acele aspecte (subconstientul). Si atunci folositi fraza cu "Acest sentiment pe care nu il pot identifica dar care mi-a creat problema X" . Repetati procedeul o data pe zi timp de 21 de zile, timp in care o sa aveti o reducere/anihilare a simptomului respectiv. Oricum, cele mai multe probleme sunt usor de identificat si rezolvat.

Fiti cat mai specific daca este posibil. De exemplu cineva care a fost supus la sever abuz emotional cind a fost mic (de catre parinti sau cei din jur in general) se va simti inadecvat, in multe zone din viata lor. Aceasta contribuie la o imagine proasta despre propria lor persoana care provoaca perturbari de energie (si, prin urmare emotii negative), atunci cand se confrunta cu potentiala respingere a celor din jur cind este adult. Ei se vor simti ca "nu suficient de bun" cind vor trebui sa isi ia noi cai in viata sau sa isi ia sansele pe care viata ii le ofera, avind tendinta de a ramane blocate.

O serie mare de emotii negative au fost insatalate cad evenimentele negative au fost traite, experimentate. Ele sunt impletite impreuna si cate o data sunt greu de separat. Gray Craig foloseste o metafora si spune ca are o padure bolnava pe care trebuie sa o taie, copac dupa copac. Padurea pare asa de deasa incit ai senzatia ca nu poti sa iesi din ea. Pentru unele perosoane (ca in cazul depresilor) pare ca o jungla din care nu poti iesi la care nu ii vezi calea de iesire si ba chiar crezi ca nu exista. Vom taia copac dupa copac si fiecare copac este un pas inspre libertate. Fiind persistent in a taia toti copacii veti cistiga aceea liberatate in care veti fi calm atunci cand va veti confrunta cu noi oportunitati si veti fi ghidat de catre un nou sentiment de aventura, mai degraba decat de o frica de a nu fi "destul de bun."

Intrebarea este, daca chiar trebuie sa taie copac cu copac toata padurea. Raspunsul este nu, pentru ca dupa cam 5 max 10 copaci padurea colapseaza singura chiar daca sunt mai mult de 100 de "copaci" sau aspecte ale problemei. Tapping EFT adesea inchide o intreaga padure dupa taierea a doar catorva copaci. Acest efect Gary Craig l-a numit efect de generalizare.

Un alt fenomen care se poate intimpla este ca problema incepe sa se mute. De exemplu daca facem o tapare pentru o durere de cap subiectul poate sa spuna ca durerea de cap nu mai este acolo dar acum il doare stomacul. Va trebui sa fiti persistent si sa urmariti durerea oriunde se muta ea (prin fiecare mutare de fapt dumneavoastra mai taiati un copac).

Oamenii intraba Tapping EFT functioneza pentru........?" si raspunsul este "Incearca-l pentru orice!" Rezultatele sunt surprinzatoare asa de spectaculoase incat la prestigioasa universitate din SUA Stanford University au inceput sa faca studii sa vada cum poate sa lucreze asa spectacular. Cu toate acestea, acest "Incearca-l pentru orice" idee trebuie sa fie interpretate cu bun-simt. Este pentru constientizarea posibilitatilor de actiune ale Taping EFT. Nu este o licenta pentru a actiona iresponsabil. In consecinta, ar trebui sa nu incercati Taping EFT pe boli psihice grave, sau orice altceva grav, in afara cazului in care sunteti calificat in specialitatea respectiva (doctor, psihiatru, psiholog, asistenta medicala)

lista cu probleme/provocari clic aici

Pentru mai multe informatii clic aici

Pentru detalii .. clic aici,

Constientizeaza importanta participarii ca Partener ProiectST si te vei bucura de ceea ce iti ofera viata pana la o varsta inaintata. Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata! Noi te vom ajuta!


si asa mai departe..............

Tehnica de baza

"Nimic nu este mai scump decît o şansă ratată."
H.Jackson BROWN Jr.

Copyright © Ioan Mudura - Viata vazuta altfel - 2021. All Rights Reserved.